Jabuka Jonaprinc je otkriven 1994. godine u gradu Vert u Holandiji kao hibrid sorte Jonagold. Karakterišu ga veliki i veoma veliki plodovi. Koža je sjajna, glatka i u 95 do 100% slučajeva rumenilo je intenzivno i sjajno što ga čini veoma privlačnim za potencijalnog kupca. Jonaprinc ima više šećera i veću tvrdoću nego ostali hibridi Jonagolda, a ima i visok sadržaj antocijana. Meso je veoma sočno i hrskavo. Dodatna prednost ove sorte je odličan skladišni potencijal i izuzetna trajnost u trgovini. Zbog toga je Jonaprinc jednostavno idealan za prodaju na tržištima širom sveta.
PROFIL:
- Plodovi su krupni do izuzetno krupni
- Sladak ukus
- Sočna
- Hrskava sa kremastom bojom mesa
NAJBOLJA ZA UPOTREBU:
- Odlična za jelo, salate i soseve kao i za pečenje
- Dobra za pite i zamrzavanje
DOSTUPNOST:
- Od septembra do maja
SPECIJALNI SAVETI:
Odlična je za pečenje