Jabuka Ajdared

Jabuka Ajdared ima svetlo crvenu kožu i blago kiselog je ukusa . Uveden je 1935. godine u američkoj državi Ajdaho kao proizvod koji je dobijen ukrštanjem dve sorte jabuka – Jonatan i Vagener jabuka, koje su gajene u Pen Jan-u od 1791. godine.

PROFIL:

  • Plodovi su krupni do vrlo krupni
  • Slatko-kisela
  • Sočna, ima svetlo crvenu kožu i blago kiselog je ukusa
  • Bledo zeleno-žuto meso, ponekad osenčeno ružičastom bojom

NAJBOLJA ZA UPOTREBU:

  • Odlična za soseve, kuvanje i pečenje pite
  • Dobra za jelo, salate i zamrzavanje

DOSTUPNOST:

  • Od oktobra do avgusta

SPECIJALNI SAVETI:

Od Ajdareda se pravi prelepo obojeni sos od jabuke. Jabuke je potrebno kuvati sa kožicom i procediti sos da biste dobili najlepšu ružičastu boju

Kruške

Orasi

Sadnice

Ratarstvo

Kontaktirajte nas!

Računovodstvo i sedište preduzeća:

Proizvodnja, skladištenje i pakovanje:

Pošaljite nam poruku:

    This site is registered on wpml.org as a development site.